Hello lovelies ! I’m back with a new super Christmas tutorial (just 8 days missing *. *). This DIY was inspired by some picts I found on Pinterest and it’s not really a recipe, but rather a way to decorate your cakes and cupcakes 😉
Everything you’ll need is:
a chocolate cake
cream
some strawberries
a pastry ring
a pastry bag
First of all you’ll have to cut many small round cakes with a pastry ring (Chiara just calls them shapes. So cute isn’t she?). Then place a strawberry upside down and finally decorate with cream using the pastry bag. You’ll have to make a sort of mini Santa Claus hat like shown in pict below! And voilà, mission completed. No sweat! 😉
But now I want to know from you: “What kind of sweets and cakes are you preparing for the Holidays?”. Let me know in the comments below, I’m extremely curious and need to try new recipes!
xx
Irene
Tutto ciò che vi servirà è:
torta al cacao
panna
fragole
coppapasta
sac à poche
Il primo passo consiste nell’intagliare tanti piccoli tondi nella torta con l’aiuto del coppapasta che, per chi non lo sapesse (tipo Chiara :P), non è nient’altro che una formina tonda. Quindi poggiateci sopra una fragola, lavata e capovolta ed infine decorate con l’ aiuto della sac à poche e della panna fino ad avere una sorta di mini cappello di Babbo Natale! Semplice no?
Ma ora voglio sapere da voi: “Che dolci state preparando per le feste?”. Commentate qui sotto, sono estremamente curiosa ed in cerca di nuove ricette!!
Baci
Irene
Tags: babbo cake cappello christmas claus dessert fragole hat natale recipe santa strawberry torta xmas
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